Istoric

Delta Dunarii (3446 km?), aflata in mare parte in Dobrogea si partial in Ucraina, este cea mai mare si cea mai bine conservata dintre deltele europene. Delta Dunarii a intrat in patrimoniul mondial al UNESCO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura, conform denumirii originale din engleza, United Nations Education, Science and Culture Organization) in 1991 ca rezervatie a biosferei.

Flora

Flora reprezinta totalitatea plantelor (regnului vegetal) care cresc intr-o anumita regiune sau areal geografic.
Cercetarile recente au dus la identificarea a 955 specii de cormofite spontane, reprezentand:

  • elemente eurasiatice (28%)
  • estice (24%)
  • europene (14%)
  • cosmopolite si adventive.

Fauna

Un tinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) si ihtiologica (reprezentata de circa 100 de specii, din care amintim heringul de Dunare si sturionii, de la care se obtine pretiosul caviar).
Delta Dunarii este un adevarat paradis faunistic. Aici vietuieste 98% din fauna acvatica europeana, intreaga fauna de lepidoptere acvatice si de moluste gasteropode de Europa si tot aici isi gasesc refugiul mamifere rare cum sunt Mustela lutreola, Lutra lutra si Felis silvestris. Vertebratele care, prin prezenta lor, dau nota specifica faunei deltei. Amfibienii sunt reprezentati prin 2 specii de caudate si 6 specii de anure, iar reptilele prin 8 specii, majoritatea serpi (4 specii).

User:
Password:

  

Create account

REZERVATII ALE BIOSFEREI:

  1. Delta Dunarii
  2. Parcul National Retezat
  3. Pietrosul Rodnei